TAKABSORBENTER

scala-simple02-final

Ljudabsorbenter för taket

Visste du att taket är en av de ytor som reflekterar mest ljud på ett kontor? Att ljudabsorbera kontorets tak är därför lite extra viktigt, både för vår hälsa och koncentrationsförmåga, men det är inte alltid man har plats för att smälla upp stora ljudabsorberande skärmar över hela kontoret.

Det är här våra takabsorbenter kommer in i bilden – de är perfekta för dig som har ont om plats, men som behöver få ner ljudnivån. Våra ljudabsorbenter för tak är dessutom riktigt snygga och sätter en extra prägel på kontoret. Nedan ser du ett urval av våra ljuddämpande produkter. På DPJ hittar du alla våra takabsorbenter, av olika prisklasser och modeller, för alla kontor.


Våra ljudabsorbenter för tak – Pris från 1 200 kr

best-S1u1m3P_X

Alltid 5 års garanti

delivery-S1s-mnwd7

Snabba leveranser

security-ryvwQ3POm

Riktigt bra kvalité

production-SJtyN2PdQ

Tillverkade i Sverige

reverb-rew1-takabsorbent (1)

Köpa takabsorbenter – Tips du inte får missa

Känner du dig vilsen i ljudabsorbentsdjungeln? Lugn, vi hjälper dig att hitta rätt produkter. Läs igenom våra tips nedan, och om du fortfarande känner dig förvirrad efteråt, så får du mer än gärna kontakta oss här, vi hjälper dig att hitta rätt!


Välj inte för tunna absorbenter

Var supernoga med att alltid köpa takabsorbenter som är tillräckligt tjocka! En takabsorbent på ett kontor ska vara minst fyra centimeter tjock, annars orkar den inte stå emot ljudvågorna ordentligt.

Köp tillräckligt många takabsorbenter

Vi rekommenderar alltid våra kunder att köpa så många takabsorbenter man har råd med och har plats för. Vi brukar säga att minst 10% av rumsytan bör bestå av takabsorbenter för att arbetsmiljön faktiskt ska förbättras – men det är alltså vår minsta gräns och du bör inte underskrida den, snarare tvärtom för att få ännu bättre effekt.

Kombinera flera olika ljudabsorbenter

Du får bäst resultat om du kombinerar flera olika typer av ljudabsorbenter och sprider ut dem i olika delar av rummet. För dig som har lite ont om plats rekommenderar vi även våra väggabsorbenter för väggarna, eller våra bordsskärmar som du fäster på skrivbordet.

Hur ska absorbenterna monteras?

Vi brukar alltid tipsa våra kunder om att placera sina takabsorbenter ca fem centimeter nedanför taket. Dels ökar absorbentens ljuddämpande effekt när den placeras på rätt avstånd från en reflekterande yta (taket i det här fallet), dels tror ljudet att absorbenten är tjockare än vad den faktiskt är. Smart va?

best-S1u1m3P_X

Alltid 5 års garanti

delivery-S1s-mnwd7

Snabba leveranser

security-ryvwQ3POm

Riktigt bra kvalité

production-SJtyN2PdQ

Tillverkade i Sverige